• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest

Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest

Cina · januari 20, 2023 · Leave a Comment

Det mest svinnsmarta med den här rätten är att det inte kommer bli något svinn. Man slickar i sig den ner till sista linguinin. När jag vill skippa köttet hamnar jag allt som oftast hos Ostronskivlingen. Den har sån bra textur, precis lagom svampsmak, prisvärd, mättande och passar med de flesta smaker. Dessutom är den tacksam att tillaga. Jag drar isär den på längden och får fina trådar av svamp som är lätta att steka. Jag gillar dessutom att de följer formen på pastan. Lättare att skopa in liksom.

Till den här lunchen har jag pasta, Pecorino, vitlök, svampen och citronzest. För den som inte upptäckt det ännu är citonzest otroligt gott till svamp. Örter som jag inte hade hemma men som passar extra bra till svamp är persilja och timjan. Pecorino kan bytas ut om parmesan, eller annan ost.

Hundra procent gott!

Du behöver det här för 1 portion

  • 70 – 100 g linguini, eller annan valfri pasta
  • ca 70 -100 g ostronskivling
  • 1 finhackad klyfta vitlök
  • 3/4 dl riven pecorino
  • zest från 1/3 citron
  • 1 msk hackad färsk timjan eller persilja, alt 1 tsk torkad timjan
  • 3/4 dl av pastavattnet
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp pastavattnet med rikligt med salt. (tänk kallsup i Medelhavet) Alltid under lock såklart. Spar mycket energi.

Riv isär ostronskivlingen, hacka vitlöken och riv Pecorinon.

Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna

Under tiden. Hetta upp en stekpanna med 1-2 msk olivolja och stek svampen och vitlöken tillsammans med timjan/persilja tills svampen fått fin färg. Salt och peppra.

Precis innan pastan är klar häller du över 3/4 dl av pastavattnet i svampen och rör ner tillsammans med den rivna osten.

Lägg äver pastan direkt i stekpannan med svampen. Riv över citronzest och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite extra olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: linguini, Ostronskivling, Pasta, Pecorino

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor Sobanudlar soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Tahinisås Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Dinkel- och rågknäcke
  • Jag-älskar-dig-soppa med potatis- och ostrestplätt
  • Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest
  • Mumsmacka på slattmjölsbröd
  • Grönkål i söt sesamsås med omelett och Tonkatsusås. Och så ett skönt flow…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023