Nu när du förhoppningsvis marinerat dina ägg vill du kanske ha tips på rätter att ha dem i. Spontant säger jag att de är perfekta att ha till alla sorters nudlar eller ris och så tillsätter du bara en grönsak som t.ex. pak choi, rättika, morot, spetskål, edamame, avokado eller gurka. Marinaden är såsen.
Jag fick ett önskemål om rätter som är glutenfria så just det här receptet är gjort med risnudlar. Det finns såklart flera sorters glutenfria nudlar som sötpotatisnudlar och glasnudlar gjorda på mungbönor osv.
Den här rätten äter jag lite kall/ljummen. Det är tillräckligt med hetta i marinaden. Var noga med att skölja risnudlarna så att de inte klibbar ihop.
Sunomono
Jag älskar hur det ordet ligger i munnen. Suuunomonoo. Det är namnet på en japansk gurksallad som jag gör ofta men om du gillar hur ordet gurksallad ligger i munnen så tycker jag du ska fortsätta med det 🙂 Normalt sett brukar den här gurksalladen göras genom att man skivar gurkan tunt men ibland vill jag ha crunch så istället krossar jag gurkan och delar i större bitar.
Här hittar du en film på hur jag gör sunomono
Ingredienser 2 portioner
- Risnudlar enligt förpackningens vikt
- 2-4 marinerade ägg + marinad
- 2/3 gurka
- 1/3 noriblad
- 1 salladslök
- 1 msk japansk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk strösocker
- ev färsk koriander
Gör så här
Vi börjar med gurkan. Blanda soja, risvinäger och socker.
Finhacka/klipp noribladet och lägg i dressingen.
Krossa och skär gurkan och lägg i dressingen tillsammans med finhackad salladslök. Låt dra en stund medan du tillagar resten.
Koka risnudlarna enligt förpackningsinstruktionerna och skölj risnudlarna.
Lägg upp på tallrik med gurksallad och ägg. Ringla över dressing och marinad.
Toppa med lite koriander.
Lämna ett svar