• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Carnitas på julskinka och revbensspjäll

Carnitas på julskinka och revbensspjäll

Cina · december 4, 2023 · Leave a Comment

Jag vill inte skryta men dessa Carnitas på resterna av skinkan och revbensspjäll som fått koka sig kladdiga och goda i julmust var minst lika goda som vilket original som helst. Du kan använda lite alla möjliga dryckesslattar tycker jag. Öl, Coca-Cola, julmust, äppemust. Bara att blanda efter smak. Kryddorna från revbenspjällen kommer gifta sig fint med övriga kryddor i det här.

Gör slut på rödkålen och gräddfilen till det här också.

Ingredienser 4 portioner

  • 500 g kött 
  • 33 cl julmust eller mer
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • zest från ½ apelsin
  • 2-3 tsk malen spiskummin 
  • 2 msk soja

Tillbehör

  • Rödlök
  • Rödkål
  • Lime
  • Salt
  • Koriander
  • Gräddfil

Gör så här

Finhacka vitlöken

Lägg spjällen och skinkan i en stekpanna med lock eller en liten gryta.

Tillsätt julmust, apelsinzest, spiskummin, soja, och vitlök.

Koka upp och sänk sen värmen och låt sjuda i 1 timme.

Under tiden skivar du rödlök och rödkål tunt. Blandar med juice från 1 lime och saltar lätt. Ställ åt sidan.

Efter en timme, särar du på köttet och skinkan genom att dra isär dem med två gafflar.

Koka upp igen och koka på låg värme utan lock tills såsen tjocknat och blivit seg och nästan kokat in helt i köttet.

Servera på tortillas med rödkålssalladen, gräddfil och koriander.

Filed Under: Comfortfood, Jul, Leftover rescue Tagged With: carnitas, Julrester, Rädda julmaten

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämiga bönor med zucchinisallad
  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB