Jag vill inte skryta men dessa Carnitas på resterna av skinkan och revbensspjäll som fått koka sig kladdiga och goda i julmust var minst lika goda som vilket original som helst. Du kan använda lite alla möjliga dryckesslattar tycker jag. Öl, Coca-Cola, julmust, äppemust. Bara att blanda efter smak. Kryddorna från revbenspjällen kommer gifta sig fint med övriga kryddor i det här.
Gör slut på rödkålen och gräddfilen till det här också.
Ingredienser 4 portioner
- 500 g kött
- 33 cl julmust eller mer
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- zest från ½ apelsin
- 2-3 tsk malen spiskummin
- 2 msk soja
Tillbehör
- Rödlök
- Rödkål
- Lime
- Salt
- Koriander
- Gräddfil
Gör så här
Finhacka vitlöken
Lägg spjällen och skinkan i en stekpanna med lock eller en liten gryta.
Tillsätt julmust, apelsinzest, spiskummin, soja, och vitlök.
Koka upp och sänk sen värmen och låt sjuda i 1 timme.
Under tiden skivar du rödlök och rödkål tunt. Blandar med juice från 1 lime och saltar lätt. Ställ åt sidan.
Efter en timme, särar du på köttet och skinkan genom att dra isär dem med två gafflar.
Koka upp igen och koka på låg värme utan lock tills såsen tjocknat och blivit seg och nästan kokat in helt i köttet.
Servera på tortillas med rödkålssalladen, gräddfil och koriander.
Lämna ett svar