• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Finlunch a’ la Caesar när värmen återvänder

Finlunch a’ la Caesar när värmen återvänder

Cina · augusti 5, 2020 · Leave a Comment

Det ryktas om mörkaste röda färgen på väderkartan. Jag vet vad jag kommer göra då och det är inte att stå i köket och svettas. Däremot är hushållet för tillfället utökat till 10 personer och någon form av mat måste det bjudas på. För en del blir det frukost, några lunch, andra mellis och t.o.m tidig middag för vissa. Så är det när 3 generationer hänger tillsammans i Coronatider. Då gör jag en Caesarsallad med helgrillad lax och ställer fram på att gigantiskt fat. Steker upp extra krutonger som får agera frukostmacka i värsta fall.

Frukost, lunch, mellis och middag

Dressingen som gör salladen eller är det salladen som gör dressingen…?

Det är såklart dressingen som gör den här salladen. Men jag vill också puffa för romansalladen. Den är som gjord för dressing nämligen. Finns inget som fångar upp en dressing så bra som dess bubbliga blad. När jag ändå är igång så slår jag ett slag för krutonger på segt härligt surdegsbröd. Det gör salladen så matig och smakrik. Recept på Caesardressing hittar du här.

Lax är bäst vid 50 grader

Lax är ju härligt fet fisk och blir sällan riktigt torr men den är faktiskt som godast när den är saftig. Älskar att sticka ner en gaffel och dra isär saftiga bitar. För att få till det grillar jag på skinnsidan med salt, peppar och olivolja och har koll på att den inte blir övergrillad. Jag gör det oftast genom att sticka ner en kniv i mitten och kolla läget. Vi håller ju alltid på och gör oss till med köttet, mäter perfekt innertemperatur, låter det vila osv. Klart vi kan göra detsamma med fisk som är en sån fin råvara. En bra innertemperatur för lax är 50 grader, så stick ner en termometer och ha koll på läget. Det är det bästa du kan göra för den här salladen!

Filed Under: Sallader, Sommarluncher, Sommarmat Tagged With: Caesardressing, Caesarsallad, Krutonger, Lax

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Jag kör “Vad har du i ditt kylskåp?” på Clubhouse på måndag
  • Sötpotatissoppa med röd curry och kokosflakes
  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021