• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Finlunch a’ la Caesar när värmen återvänder

Finlunch a’ la Caesar när värmen återvänder

Cina · augusti 5, 2020 · Leave a Comment

Det ryktas om mörkaste röda färgen på väderkartan. Jag vet vad jag kommer göra då och det är inte att stå i köket och svettas. Däremot är hushållet för tillfället utökat till 10 personer och någon form av mat måste det bjudas på. För en del blir det frukost, några lunch, andra mellis och t.o.m tidig middag för vissa. Så är det när 3 generationer hänger tillsammans i Coronatider. Då gör jag en Caesarsallad med helgrillad lax och ställer fram på att gigantiskt fat. Steker upp extra krutonger som får agera frukostmacka i värsta fall.

Frukost, lunch, mellis och middag

Dressingen som gör salladen eller är det salladen som gör dressingen…?

Det är såklart dressingen som gör den här salladen. Men jag vill också puffa för romansalladen. Den är som gjord för dressing nämligen. Finns inget som fångar upp en dressing så bra som dess bubbliga blad. När jag ändå är igång så slår jag ett slag för krutonger på segt härligt surdegsbröd. Det gör salladen så matig och smakrik. Recept på Caesardressing hittar du här.

Lax är bäst vid 50 grader

Lax är ju härligt fet fisk och blir sällan riktigt torr men den är faktiskt som godast när den är saftig. Älskar att sticka ner en gaffel och dra isär saftiga bitar. För att få till det grillar jag på skinnsidan med salt, peppar och olivolja och har koll på att den inte blir övergrillad. Jag gör det oftast genom att sticka ner en kniv i mitten och kolla läget. Vi håller ju alltid på och gör oss till med köttet, mäter perfekt innertemperatur, låter det vila osv. Klart vi kan göra detsamma med fisk som är en sån fin råvara. En bra innertemperatur för lax är 50 grader, så stick ner en termometer och ha koll på läget. Det är det bästa du kan göra för den här salladen!

Filed Under: Sallader, Sommarluncher, Sommarmat Tagged With: Caesardressing, Caesarsallad, Krutonger, Lax

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB