Det ryktas om mörkaste röda färgen på väderkartan. Jag vet vad jag kommer göra då och det är inte att stå i köket och svettas. Däremot är hushållet för tillfället utökat till 10 personer och någon form av mat måste det bjudas på. För en del blir det frukost, några lunch, andra mellis och t.o.m tidig middag för vissa. Så är det när 3 generationer hänger tillsammans i Coronatider. Då gör jag en Caesarsallad med helgrillad lax och ställer fram på att gigantiskt fat. Steker upp extra krutonger som får agera frukostmacka i värsta fall.
Dressingen som gör salladen eller är det salladen som gör dressingen…?
Det är såklart dressingen som gör den här salladen. Men jag vill också puffa för romansalladen. Den är som gjord för dressing nämligen. Finns inget som fångar upp en dressing så bra som dess bubbliga blad. När jag ändå är igång så slår jag ett slag för krutonger på segt härligt surdegsbröd. Det gör salladen så matig och smakrik. Recept på Caesardressing hittar du här.
Lax är bäst vid 50 grader
Lax är ju härligt fet fisk och blir sällan riktigt torr men den är faktiskt som godast när den är saftig. Älskar att sticka ner en gaffel och dra isär saftiga bitar. För att få till det grillar jag på skinnsidan med salt, peppar och olivolja och har koll på att den inte blir övergrillad. Jag gör det oftast genom att sticka ner en kniv i mitten och kolla läget. Vi håller ju alltid på och gör oss till med köttet, mäter perfekt innertemperatur, låter det vila osv. Klart vi kan göra detsamma med fisk som är en sån fin råvara. En bra innertemperatur för lax är 50 grader, så stick ner en termometer och ha koll på läget. Det är det bästa du kan göra för den här salladen!
Lämna ett svar