Ibland känner man sig oinspirerad och hungrig samtidigt. Det är sällan en bra kombo. Mitt knep då är att jag brukar jag plocka fram ALLA små burkar med slattar som står och tar plats i kylen och sen börjar jag pussla och leka ”Vad har du i ditt kylskåp?” 9 gånger av 10 blir det överraskande bra luncher. Så, vad hade jag idag. Ja, bl.a Kimchi, glasnudlar från gårdagens middag, ägg, koriander och rostade jordnötter. Alla är smaker som drar åt det asiatiska hållet. Det brukar funka ihop. Ägg och nötter är bra för både smaken och konsistensen och så blir man mätt också. Nu fattar jag att det inte kommer slumpa sig så att vi har exakt samma leftovers hemma. Men kanske min lunch sätter fart på din fantasi.
Om du har det här hemma:
- 2 msk Kimchi
- ca 100 g blötlagda glasnudlar (vilka nudlar som helst funkar)
- 1 näve osaltade, rostade jordnötter
- 1 näve koriander
- 1 msk japansk soja
- 1 ägg
Då kan du laga det så här:
Värm en stekpanna med lite olja och sänk till medelvärme.
Knäck ner ett ägg och lägg därefter i nudlarna. Rör om så att ägget och nudlarna blandas och sen tillsätter du Kimchin och rör om tills alla ingredienser är varma.
Lägg upp på en tallrik och toppa med koriander, jordnötter och ringla över sojan.
Sugen på att göra egen Kimchi…?
Då tycker jag du ska testa det här receptet. Det är aldrig fel att ha en stor burk i kylen.
Lämna ett svar