• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Kimchi och glasnudlar med jordnötter

Kimchi och glasnudlar med jordnötter

Cina · oktober 28, 2020 · Leave a Comment

Ibland känner man sig oinspirerad och hungrig samtidigt. Det är sällan en bra kombo. Mitt knep då är att jag brukar jag plocka fram ALLA små burkar med slattar som står och tar plats i kylen och sen börjar jag pussla och leka ”Vad har du i ditt kylskåp?” 9 gånger av 10 blir det överraskande bra luncher. Så, vad hade jag idag. Ja, bl.a Kimchi, glasnudlar från gårdagens middag, ägg, koriander och rostade jordnötter. Alla är smaker som drar åt det asiatiska hållet. Det brukar funka ihop. Ägg och nötter är bra för både smaken och konsistensen och så blir man mätt också. Nu fattar jag att det inte kommer slumpa sig så att vi har exakt samma leftovers hemma. Men kanske min lunch sätter fart på din fantasi.

Fantasieggande eller….?

Om du har det här hemma:

  • 2 msk Kimchi
  • ca 100 g blötlagda glasnudlar (vilka nudlar som helst funkar)
  • 1 näve osaltade, rostade jordnötter
  • 1 näve koriander
  • 1 msk japansk soja
  • 1 ägg

Då kan du laga det så här:

Värm en stekpanna med lite olja och sänk till medelvärme.

Knäck ner ett ägg och lägg därefter i nudlarna. Rör om så att ägget och nudlarna blandas och sen tillsätter du Kimchin och rör om tills alla ingredienser är varma.

Lägg upp på en tallrik och toppa med koriander, jordnötter och ringla över sojan.

Sugen på att göra egen Kimchi…?

Då tycker jag du ska testa det här receptet. Det är aldrig fel att ha en stor burk i kylen.

Filed Under: Asiatiska smaker, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Glasnudlar, Jordnötter, Kimchi, Koriander

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB