Vad har nu majonnäs med lunch att göra tänker ni? Massor säger jag. Kan man vispa upp en snabb majo så kan man också höja nivån på lunchen i ett nafs. Man kan göra Caesardressing, Sean Connery sås, Sriracha majonnäs, och tillsätta t.ex. sesamolja och soja och blanda med strimlad vitkål, eller varför inte Coleslaw. Listan är ändlös.
Vill ni veta något mera? Man kan göra majonnäs på tre olika sätt. På hela ägget, på bara äggvitan eller bara äggulan. Tycker det är så bra. Ibland har man ju bara det ena eller det andra efter t.ex. ett bak eller liknande. Jo, man kan också misslyckas men då finns det en räddning utan att man behöver slänga något. För slänger mat gör vi ju inte i onödan.
Så här kommer en liten video. Just det. Jag använder stavmixer och tycker det funkar utmärkt. Men självklart kan man vispa, och vispa, och vispa och vispa….. Ja, ni fattar.
Lämna ett svar