• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Brynt potatisgnocchi med svartkål, valnötter och Pecorino

Brynt potatisgnocchi med svartkål, valnötter och Pecorino

Cina · december 21, 2020 · Leave a Comment

Snabb lunch för snabba dagar ! Jag är väl inte ensam om att ha lite för mycket kvar att göra inför jullovet. Är det för att jag skjutit upp jobb eller är det för att andra har skjutit upp jobb…? Dessvärre vet jag svaret på den frågan. Hur som helst. För att förtränga svaret behöver jag en snabb och bra lunch så att jag kan jobba på ordentligt sen.

Du behöver det här för 1 pers

  • Potatisgnocchi ca 50 g
  • 3 -4 blad svartkål
  • En näve valnötter (eller hasselnötter eller mandel)
  • Pecorinoost (eller Parmesan)
  • 1 msk smör
  • 1 msk Olivolja
  • Zest från 1/4 citron
  • 1 vitlöksklyfta (valfritt)
  • Salt och peppar

Gör så här:

Koka upp lite saltat vatten i en kastrull.

Skölj svartkålen. Ta bort stjälken i mitten och dela varje blad i 3-4 bitar och hacka vitlöken. (Det blir gott utan vitlök också. Det är en bara en fråga om preferens)

Hetta upp en stekpanna med både oljan och smöret.

Koka Gnoccin i 1 minut och lägg den sen direkt i stekpannan tillsammans med nötterna och svartkålen. Stek tills Gnocchin blir lätt brynt och får lite färg. Salta och peppra.

Ta av från spisen. Lägg upp i en skål och riv citronzest och Pecorino över. KLART!

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Citronzest, Pecorino, Potatisgnocchi, Valnötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB