Just när jag trodde att vardagen återvänt dyker det upp en liten klämdag mitt i alltihop. Det finns inget att än att sno ihop en sista skinkmacka. Är det något jag har hemma så är det bröd.
Så fort det börjar blir lite tråkigt eller dåligt väder bakar jag nämligen. Det håller mig sysselsatt, jag har något att se fram emot och det skapar trivsel. Misslyckade bak eller torra kanter blir krutonger eller ströbröd och lyckade bak kan man ju alltid ge bort om man känner att frysen börjar bli full. Men sen älskar jag ju mackor och så kommer det fina dagar så man inte hinner baka så någon överfull frys har jag inte problem med.
Idag blir det en skinkmacka på surdegsbröd gjort på bl.a Virveldinkel. Jag lägger skinkan direkt på senapen för de hör liksom ihop. Ägget lägger jag överst för jag vill ha en macka där alla pålägg ligger kvar när jag tar en tugga. Har skrivit mer om detta i inlägget Konsten att bygga en macka.

Du behöver det här till en macka:
- Gott bröd
- Dijonsenap
- Skinka
- 1 Ägg
- 1,5 tsk Ricottaost (eller någon annan färskost)
- Gräslök eller annan ört. Dragon är t.ex. jättegott till Dijonsenap
Gör så här:
Beroende på hur färskt ditt bröd här kan du bre direkt på brödet eller steka det i en sekund i olja eller smör.
Gör sen din äggröra. Knäck ett ägg och rör sönder det. Tillsätt Ricotta och rör försiktigt i ägget. Jag gillar mina äggröra som inte är helt slät. Du gör som du vill.
Bre ett tunt lager dijonsenap på brödet. Lägg på skinkan och sen ägget. Salta och peppra lite och toppa med gräslöken.
Lämna ett svar