• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Minestrone på gränsen till gryta

Minestrone på gränsen till gryta

Cina · februari 5, 2021 · Leave a Comment

Den här soppan gjorde vi i bageriet häromdagen! Jag bestämde mig för att prova en ny sort ekologiska röda linser med påföljden att soppan blev mer åt grythållet men vad gör väl det. Jag tycker att jag fått Minestrone i Italien som varit så krämig att den påminner om risotto. Gör den här minestronen till middag så har du lunch dagen efter. Grunden är en s.k Sofritto. Den består av gul lök, morötter och selleri och är basen i många italienska grytor och såser.

Varmt, när det är kallt!

Du behöver det här till 6 pers:

  • 200 g Risonipasta
  • 2 dl röda linser
  • 2 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin (1 tsk torkad)
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1,5 liter vatten (eller mer)
  • 1 tetra/burk krossade eller passerade tomater
  • 1 nypa chiliflakes eller cayennepeppar
  • 1 tsk vinäger eller citronjuice
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Parmesanost

Gör så här:

Finhacka lök, morötter, selleri och vitlök och stek med rosmarinkvisten i olivolja tills allt mjuknat. Ca 5 minuter.

Skölj av linserna (om det behövs enl instruktioner på förpackningen) och tillsätt dem till sofritton och stek i ytterligare 2 min.

Tillsätt tomaterna, chiliflakes och smula ner buljongtärningarna och tillsätt sen 1 liter vatten och koka upp och låt det koka i ca 10 min. Beroende på hur mycket vätska dina linser sugit åt sig tillsätter du mer vatten.

Lägg i risonin och koka ytterligare 10 minuter under omrörning. Pastan innehåller mycket stärkelse och nu kan det hända att din soppa blir betydligt tjockare.

Tillsätt extra vätska om du behöver och smaka därefter av med citron/vinäger, salt och peppar medan soppan kokar upp en sista gång.

Vill du ha ännu mer smak kan du ha i halv tsk Nduja som du kan läsa mer om här.

Servera med parmesanflakes.

Minestronen kommer att bli ännu tjockare efter en natt i kylen men den tunnas ut när du värmer upp den.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Soppa Tagged With: Minestronesoppa, Röda linser, Sofritto

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021