Det här var en sån där lunch då jag rensade kylskåpet. När jag plockat ihop det jag kan kombinera så binder jag ihop det med en sås eller dressing. Tahinisås hör till en av mina favoriter. Den har något “matigt” över sig i smaken som är så perfekt när man har ingredienser med milda smaker. Vad hade jag då? Lite sparris, mycket gurka, en gulbeta och lite färdigkokt bulgur. Och som vanligt, salladslök. Du skulle också kunna ha olivolja, citron och parmesanost, eller Feta om du inte har eller orkar göra Tahinisåsen. Men prova gärna. Tar kanske 3 min att göra och sen har du till flera luncher. Passar t.ex. fin-fint med Falafel.
Du behöver det här för 1:
- 1 gul- eller polkabeta
- 1/2 gurka
- 1 dl färdig bulgur
- 1 par sparrisar
- 1 salladslök
- Juicen från 1/2 citron
- Tahinisås och/eller olivolja, citron och parmesan/Feta
Gör så här:
Skiva betan, med skal och allt. Se bara till att skölja den innan. Jag använder min trogne tjänare mandolinen för att få riktigt tunna skivor när jag har betan rå.
Stek sparrisen snabbt och hett i lite olivolja.
Dela gurkan i stora bitar och krossa den med kniven.
Lägg bulgur i botten på tallriken. Toppa med grönsakerna. Pressa över lite citron, salta och peppra och ringla sen över Tahinisåsen.
Lämna ett svar