• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Panglunch med prepp

Panglunch med prepp

Cina · februari 2, 2022 · Leave a Comment

Nu har jag gjort det igen! En sån där lunch där du egentligen inte behöver anstränga dig så mycket men du behöver lite framförhållning. Jag lovar att det kommer vara värt besväret. Klockan är 8.30 nu och jag är mätt och belåten (jag gjorde den till frukost) men ångrar redan att jag inte gjorde en dubbel portion så att jag hade kvar en till lunch, …och det är vad vi kallar för en ”humble brag”.

Arbetsinsatsen här består alltså av 2 min prepp innan ugnen och därefter 2 min fix av bröd samt 2 min mixning av soppa. Helt rimligt om du frågar mig.

Jag skriver ett recept med mängder och allt. Egentligen är det ju helt baserat på vad jag hade i kylen och jag tror faktiskt att du kan laborerar lite med proportionerna här och ändå få en riktigt god soppa. Jag hade hönsbuljong hemma eftersom jag helstekte en fin Reko kyckling i helgen men en buljongtärning går också bra. Eftersom jag älskar paprika laddade jag på med lite extra paprikapuré men det går bra även utan.

Panglunch
Prepp

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 röd eller gul paprika
  • 2 stora morötter eller flera små
  • 1 lök, silver, gul, eller röd
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3,5-4 dl vatten (alterantivt motsvarande mängd färdig buljong)
  • 1 tsk hel kummin
  • 1-2 msk paprikapuré (om du har)
  • Olivolja
  • 1 skiva bröd
  • ost
  • salt och peppar

Gör så här

45 min innan lunch. Slå på ugnen på 180 grader

Dela paprikan, löken och morötterna på mitten. (se bild) och lägg på en oljad plåt. Släng dit vitlöksklyftan med skalet på. Strö över kummin och ställ in allt i ugnen. Den behöver inte vara helt uppvärmd innan.

Låt stå i ca 40-45 minuter.

10 minuter innan du ska ta ut plåten med grönsakerna gör du ditt gratinerade bröd. Ringla lite oliviolja över brödskivan och hyvla över redigt med ost. Lägg in mackan på ett hörn av plåten och flytta upp plåten högt upp i ugnen så att osten får färg.

Koka upp vatten och en buljongtärning.

När brödet och grönsakerna fått färg tar du ut dem ur ugnen.

Lägg i grönsakerna i buljongen, tillsätt ev paprikapurén och mixa till en slät soppa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i en tallrik och lägg upp brödskivan på toppen. Ringla över lite olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Mat som lagar sig själv, Soppa Tagged With: Morot, Ostgratinerat bröd, Paprika, Prepp, soppa

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022