• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Pasta med grönkål-och ricottapesto och vitlökskrutonger

Pasta med grönkål-och ricottapesto och vitlökskrutonger

Cina · februari 16, 2022 · Leave a Comment

Det här kan ju låta som en väldigt genomtänkt rätt men det är det inte alls och vilket det sällan är när jag lagar lunch. Det enda jag visste var att det var dags för en pastalunch och sen fick det jag hade i kylen åka med. Grönkål, eller svartkål funkar lika bra. Jag hade ricotta. Du kanske har fetaost. Jag hade hasselnötter du kanske har valnötter eller mandel osv…

Vitlökskrutongerna på toppen var en riktig vinnare. Jag älskar ett smakrikt crunch och finns det ngt bättre sätt att ta tillvara på torrt bröd än att steka med lite olja och någon god smaksättning.

Jag använder färsk pasta eftersom det går så fort. Men vanlig tagliatelle har också ganska kort koktid.

Du behöver det här för 1 portion

  • 100 g pasta
  • 3-4 blad grönkål
  • 3 msk ricottaost
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3/4 dl rostade hasselnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 skiva torrt bröd
  • zest från 1/4 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten till pastan. Glöm inte saltet.

Strimla grönkålen grovt och lägg i en mixer med ricotta, 1/2 vitlöksklyfta, parmesan, hasselnötterna och 1 msk olivolja. Mixa ca 30 sekunder. Den behöver inte bli helt slät.

Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Tärna brödet och riv vitlöksklyftan. Stek brödet tillsammans med vitlöken tills det fått färg. Se upp så att vitlöken inte bränns. Medelvärme är bra.

Häll av vattnet från pastan och blanda med peston.

Lägg upp och toppa med riven citronzest, krutongerna och lite extra svartpeppar.

Filed Under: Comfortfood, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Grönkål, Grönkålspesto, Pastalunch, Ricottaost, Ricottapesto

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB