• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sommarluncher / Krämiga potatisar med makrill och ägg

Krämiga potatisar med makrill och ägg

Cina · maj 6, 2022 · Leave a Comment

Nu är den snart här! Färskpotatissäsongen!! Då kokar jag ALLTID dubbelt så mycket potatis som jag ska ha till middagen. Finns det något färskpotatis inte funkar till? På mackor, i sallader, i ugnen, som plockmat…

Jag fuskstartar den här säsongen med en krämiga Amandinepotatisar tillsammans med ägg och makrill i tomatsås. När åt du det sist? Makrill i tomatsås alltså. För egen del var det väl när jag köpte ett 3-pack av burkar för något år sedan!! Förstår faktiskt inte varför jag inte ätit upp dem eftersom det är så gott. Inte minst på en knäckemacka med lite gräslök.

Men nu var det ju inte lunchen med knäckemackan vi skulle prata om utan min vårtallrik. Man måste inte just makrill i tomatsås. Lite tonfisk, leftovers av lax i vilken form som helst, eller något rökt. Allt funkar. Vi fokuserar på potatisen och ett ägg kokat i 6 minuter. Det är så jag vill ha mina ägg om jag ska ha dem i maträtter.

Tips för rädisor

Om du inte upptäckt det ännu så tenderar rädisor att snabbt bli mjuka. Jag klipper av det mesta av blasten och lägger mina i en skål med vatten i kylen. Det håller dem spänstiga länge. Samma sak gör jag med örter som persilja och koriander. De håller sig i minst en vecka. Jo, jag sa “minst en vecka”. De’ru!

Extra lyxigt om man råkar ha ramslök och rädisor

Du behöver det här för 1 portion

  • 5 små kokade potatisar
  • 1 ägg
  • 1/4 gurka
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk gräddfil, tjock yoghurt eller créme fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 3 rädisor
  • 1 burk markrill i tomatsås
  • salt och peppar
  • Annat som är gott till: ramslök, pepparrot, rödlök, picklade senapsfrön, dijonsenap

Gör så här

Koka upp vatten till ägget. Sänk värmen och lägg i ägget och låt det sjuda i 6 minuter.

Blanda majonnäs, gräddfil och dill.

Dela potatisarna och gurkan munsbitar och lägg direkt i tallriken. Häll över majonnäsblandningen och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.

Ta upp ägget och lägg det i kallt vatten 1 minut innan du skalar det. Bryt isär ägget och lägg det tillsammans med makrillen på potatisen.

Toppa med rädisor och ta ett varv till med salt och peppar.

Filed Under: Sommarluncher, Sommarmat Tagged With: Ägg, Makrill, Potatissallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022