Det här är snabblunchernas, snabblunch. Lite fusk med snabbnudlar men man är bara människa och måndagar kan vara sköra så jag gör det som funkar. Dessutom är snabbnudlar goda. Det bara är så.
Jag har ofta marinerade ägg i kylen. Det är ett av mina bästa lunchhacks och när jag lägger ut receptet på äggen rasslar det till både här på bloggen, Instagram och TikTok så det verkar som att mina följare håller med. Receptet hittar du här.
Grönkålsäsongen går mot sitt slut och ersätts snart av färska vårprimörer. Just den här hittade jag i min ”vinterkyl” dvs en låda ute på altanen, där den legat sen i julas! Man kan ju älska grönkål bara av den anledningen. Hursomhelst, så stekte skar jag ner den i små bitar jag den som allra hastigast med lite sesamolja och uppfyllde därmed lunchens grönsakskvot.
Ingredienser 1 portion
- 1 paket valfri sort snabbnudlar
- 3 – 4 blad grönkål, finhackad
- 1 tsk rapsolja
- 1 tsk sesamolja
- 1 nypa salt
- 1 – 2 marinerade ägg
- 1 salladslök
Gör så här
Skölj och finhacka salladskålen
Hetta upp en liten stekpanna med rapsoljan
Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna
Stek grönkålen i 2-3 minuter 2 min i bara rapsoljan och en nypa salt. Sista minuter tillsätter du sesamoljan.
Lägg upp nudlarna med buljongen, tillsätt grönkålen och lägg på ägget och 1 msk av marinaden.
Toppa med salladslök
Lämna ett svar