Ni vet när klockan börjar närma sig två och man håller på att haverera… Så var det när jag skulle göra det här inlägget. Men jag ville så gärna få till det och det är ju just det den här bloggen handlar om. Det ska gå att sno ihop en lunch även när man dippar. Så idag blev det enklast tänkbara men på en fin-fin tallrik för att finta bort mig själv. Spagetti med persilja, hasselnötter, Peccorino, och brödsmulor.

Du behöver det här för 1:
- Spagetti (ca 100 gram)
- En näve hackade nötter. Valnötter, mandel, hasselnötter, pinjenötter…. Anything goes.
- 0,25 dl torkade brödsmulor (ströbröd funkar)
- 0,5 dl riven peccorino eller parmesan
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 näve bladpersilja alternativt, basilika, ruccola, grönkål eller svartkål.
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Sätt på pastavattnet och salta ordentligt.
Har du koll på blodsockret fortfarande så hacka övriga ingredienser för hand. Annars skickar du ner dem i en mixer och kör dem tills det här finförelat men har kvar lite bitar.
Koka pastan och när den är klar blanda med smulet och lite olivolja. Salta, peppra och andas ut.
Lämna ett svar