Förmodligen har jag berättat det här förut, men jag berättar det igen. I min familj äter man nämligen inte brödkanter om de inte kommer direkt från ett nybakat bröd. Det har alltid irriterat mig men nu har jag gjort det till en grej att komma på användningsområden för dem istället. Ni vet ju t.ex. att jag är vän av krutonger, och diverse brödsmul. En annan grej som lätt kan bli liggande är de där små ostkanterna. Ett tips är att riva dem och lägga i frysen. Jag blandar alla sorter och det är perfekt att ha i soppor, på quesasillas, grillade mackor, Mac and Cheese m.m. Idag blev lunchen en kombo av osten och brödet i en ljummen sallad. Det är det som gör den här salladen. Vad du väljer att ha i beror såklart på vad du har hemma. Jag gillar svartkål som bekant. Om man kramar in olja, salt och peppar i den så behöver den inte tillagas. Den passar dessutom bra i sallader med varma ingredienser eftersom inte blir soggig av värmen. Men som sagt, vad som helst funkar. Broccoli, haricotverts, grönkål, zucchini….

Du behöver det här för 1 pers:
- En skiva gammalt bröd
- 2 msk olivolja
- Valfri ost
- Grönsaker
- Allt som är picklat är gott till
- Nötter funkar också
- Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Riv brödbiten i bitar och ringla lite olivolja över och strö osten över.
Sätt in i ugnen och grilla tills osten smält och fått lite färg. Ca 10-15 min
Under tiden gör du din sallad som du toppar med underbart ostigt bröd!
Lämna ett svar