• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Ostgrillat bröd på sallad

Ostgrillat bröd på sallad

Cina · februari 17, 2021 · Leave a Comment

Förmodligen har jag berättat det här förut, men jag berättar det igen. I min familj äter man nämligen inte brödkanter om de inte kommer direkt från ett nybakat bröd. Det har alltid irriterat mig men nu har jag gjort det till en grej att komma på användningsområden för dem istället. Ni vet ju t.ex. att jag är vän av krutonger, och diverse brödsmul. En annan grej som lätt kan bli liggande är de där små ostkanterna. Ett tips är att riva dem och lägga i frysen. Jag blandar alla sorter och det är perfekt att ha i soppor, på quesasillas, grillade mackor, Mac and Cheese m.m. Idag blev lunchen en kombo av osten och brödet i en ljummen sallad. Det är det som gör den här salladen. Vad du väljer att ha i beror såklart på vad du har hemma. Jag gillar svartkål som bekant. Om man kramar in olja, salt och peppar i den så behöver den inte tillagas. Den passar dessutom bra i sallader med varma ingredienser eftersom inte blir soggig av värmen. Men som sagt, vad som helst funkar. Broccoli, haricotverts, grönkål, zucchini….

Du behöver det här för 1 pers:

  • En skiva gammalt bröd
  • 2 msk olivolja
  • Valfri ost
  • Grönsaker
  • Allt som är picklat är gott till
  • Nötter funkar också
  • Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Vad finns det att inte gilla i denna bild? 100 procent må-bra-mat!

Riv brödbiten i bitar och ringla lite olivolja över och strö osten över.

Sätt in i ugnen och grilla tills osten smält och fått lite färg. Ca 10-15 min

Under tiden gör du din sallad som du toppar med underbart ostigt bröd!

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Ostgrillat bröd

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB