• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Smaksättare / Sallad med hummus och bröd stekt med za’atar

Sallad med hummus och bröd stekt med za’atar

Cina · augusti 12, 2021 · Leave a Comment

Just nu kryddar jag allt med Za’atar! Det ger en sån skjuts åt lite halvtrista rätter. Idag hällde jag olja och za’atar i stekpannan och stekte libabröd i. Blev en perfekt topping till sallad. Du kan såklart använda vilket bröd som helst.

Za’atar är en kryddblandning från mellanöstern och brukar numera finnas på välsorterade matbutiker men annars går det att köpa i butiker med mat från mellanöstern eller göra själv. Grunden är sesamfrön, sumak och mald timjan. Utöver det varierar det från blandning till blandning.

Hummus gör jag själv och med nya ingredienser varje gång. Idag hade jag t.ex ingen tahina hemma så jag använde asiatiskt sesampasta som är gjord på rostade sesamfrön. Smaksatte med min hemodlade chili , mald kummin, citron vitlök och persilja.

Lite turkisk yoghurt med salt, sumak och olivolja toppade den här rätt enkla salladen. Det var liksom tillbehören som gjorde den. Jag känner att det inte behövs ett recept här. Men mer olivolja och salt får ni inte glömma.

Filed Under: Smaksättare, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Hummus, Libabröd, Sumak, Zaatar, Za’atar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB