Just nu kryddar jag allt med Za’atar! Det ger en sån skjuts åt lite halvtrista rätter. Idag hällde jag olja och za’atar i stekpannan och stekte libabröd i. Blev en perfekt topping till sallad. Du kan såklart använda vilket bröd som helst.
Za’atar är en kryddblandning från mellanöstern och brukar numera finnas på välsorterade matbutiker men annars går det att köpa i butiker med mat från mellanöstern eller göra själv. Grunden är sesamfrön, sumak och mald timjan. Utöver det varierar det från blandning till blandning.
Hummus gör jag själv och med nya ingredienser varje gång. Idag hade jag t.ex ingen tahina hemma så jag använde asiatiskt sesampasta som är gjord på rostade sesamfrön. Smaksatte med min hemodlade chili , mald kummin, citron vitlök och persilja.
Lite turkisk yoghurt med salt, sumak och olivolja toppade den här rätt enkla salladen. Det var liksom tillbehören som gjorde den. Jag känner att det inte behövs ett recept här. Men mer olivolja och salt får ni inte glömma.
Lämna ett svar