Det här var en sån där lunch som värktes fram från hunger och en bit Paneer. Paneer är en fast ost som ofta används ofta i indisk matlagning och går bra att steka och ha i grytor. Den har inte direkt någon smak som sticker ut så jag tyckte jordnötterna skulle göra susen här. Vilket de verkligen gjorde, men jag ska medge att det tog lite längre än en kvart att svänga ihop snarare 25 min. Så det kanske kan bli en middag istället.
När jag känner att jag behöver grönsaker och har en måltid med asiatiska smaker. Då blandar jag 1 msk soja och 1 msk risvinäger och har världens enklaste dressing.
Om du inte har chiliolja funkar lite Srirachasås eller Sweet Chili också bra. Koriander är såklart alltid gott om man har det hemma.
Du behöver det här till 1 portion
- ca 100 gram risnudlar
- 2 msk salta jordnötter
- 100 g paneer
- 1 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1 morot
- 1 salladslök
- 1/4 gurka
- 1 msk soja
- 1 msk risvinäger
- 1 msk chiliolja
Gör så här
Koka risnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
Strimla morot, salladslök och gurka och blanda med sojan och risvinägern. Ställ åt sidan.
Kör jordnötterna i matberedaren eller morteln till ett grovt smul.
Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och häll vetemjöl i en annan. Vänd osten i mjölet och lägg sen ner i det vispade ägget.
Häll i jordnötterna i mjöltallriken (om du vill spara disk) och lyft upp osten från ägget och ner jordnötterna. Vänd dem så att de får smul runtom .
Hetta upp en stekpanna med neutral olja och lägg i osten. Sänk värmen något och stek ca 2 min på varje sida.
Lägg upp allt i en skål och häll över chilioljan. Recept hittar du här.
Lämna ett svar