• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Jordnötspanerad Paneer med risnudlar och chiliolja – på gränsen till middagsmat

Jordnötspanerad Paneer med risnudlar och chiliolja – på gränsen till middagsmat

Cina · oktober 26, 2021 · Leave a Comment

Det här var en sån där lunch som värktes fram från hunger och en bit Paneer. Paneer är en fast ost som ofta används ofta i indisk matlagning och går bra att steka och ha i grytor. Den har inte direkt någon smak som sticker ut så jag tyckte jordnötterna skulle göra susen här. Vilket de verkligen gjorde, men jag ska medge att det tog lite längre än en kvart att svänga ihop snarare 25 min. Så det kanske kan bli en middag istället.

När jag känner att jag behöver grönsaker och har en måltid med asiatiska smaker. Då blandar jag 1 msk soja och 1 msk risvinäger och har världens enklaste dressing.

Om du inte har chiliolja funkar lite Srirachasås eller Sweet Chili också bra. Koriander är såklart alltid gott om man har det hemma.

Du behöver det här till 1 portion

  • ca 100 gram risnudlar
  • 2 msk salta jordnötter
  • 100 g paneer
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • 1/4 gurka
  • 1 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk chiliolja

Gör så här

Koka risnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.

Strimla morot, salladslök och gurka och blanda med sojan och risvinägern. Ställ åt sidan.

Kör jordnötterna i matberedaren eller morteln till ett grovt smul.

Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och häll vetemjöl i en annan. Vänd osten i mjölet och lägg sen ner i det vispade ägget.

Häll i jordnötterna i mjöltallriken (om du vill spara disk) och lyft upp osten från ägget och ner jordnötterna. Vänd dem så att de får smul runtom .

Hetta upp en stekpanna med neutral olja och lägg i osten. Sänk värmen något och stek ca 2 min på varje sida.

Lägg upp allt i en skål och häll över chilioljan. Recept hittar du här.

Filed Under: Asiatiska smaker, Smaksättare, Vegetariskt Tagged With: Chiliolja, Jordnötter, Paneer, Risnudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB